ZOOLYMPICS HAASTAA YRITYKSESI
YHTEISTEKEMÄÄN LAJIENSUOJELUA

 

Tule kisaamaan Korkeasaaren ZOOLYMPICS-yrityskisaan touko-kesäkuussa 2022. ZOOLYMPICSin seikkailurata paljastaa, oletko viisas kuin korppi, rohkea kuin leijona ja kestävä kuin kameli. Kokoa joukkue, kisaa ja voita! Hauskan seikkailupäivän huipentaa Makumatka maailman ympäri.

Vietä hauska ja koronaturvallinen seikkailupäivä henkilöstösi tai asiakkaittesi kanssa, tue samalla lajiensuojelua ja haasta sidosryhmäsi mukaan uhanalaisten lajien hyväksi. 

AIKATAULU

Valitse joukkueesi sopiva kisälähtö touko-kesäkuussa 2022 arkipäivinä tarjolla olevista 1-2 päivittäisestä kisalähdöstä. Yhteen lähtöön mahtuu kymmenen joukkuetta.  

Vaikka seikkailuradalle lähdetään vasta lokakuussa, kilpailu käynnistyy jo, jolloin joukkueet pääsevät käynnistämään kisapisteiden keräämiseen. Kilpailun tulokset julkistetaan kesäkuussa 2022 alussa. 

JOUKKUEET

ZOOLYMPICSiin ovat tervetulleita kaikki yritykset ja yhteisöt. Voit ilmoittaa kisaan yhden tai useamman  joukkueen. Yhdessä joukkueessasi kilpailee 3-8 joukkueenjäsentä. Joukkueessasi saa kilpailla kuka tahansa ilmoittamasi henkilö, työntekijä, asiakas tai vaikkapa kumppani.  

OSALLISTUMISMAKSU

ZOOLYMPICSin osallistumismaksu on 1900 €/joukkue + alv. 24 %. Joukkuemaksu kerryttää keräämäänne suojelupottia valitsemallenne Korkeasaaren suojelukohteelle 100 eurolla.

KISAPAKETTI

KISAPÄIVÄ KORKEASAARESSA

Joukkueesi kisapäivä Korkeasaaressa käynnistyy makupaloilla ja lämpimällä juomalla. Sitten lähdette seikkailemaan ympäri Korkeasaaren sijaitseville kisapisteille, jotka testaavat joukkueenne viisautta, voimaa ja taitoja. Jälkipelit aloitetaan neljän mantereen alkupaloilla. Pääruoaksi on luvassa herkkuja Lapista. Jälkiruokana nautitaan makuelämys Etelä-Amerikasta.

Kisapaketti sisältää
 • Joukkueen jäsenten sisäänpääsyt Korkeasaareen
 • Elämyksellinen ZOOLYMPICS-kisareitin
 • Herkullinen Matka Maailman Ympäri -menun.
 • Joukkueella on käytössään kisaemäntä tai -isäntä, -kassi sekä -kartta.

KISA ENNEN KISAPÄIVÄÄ JA SEN JÄLKEEN

ZOOLYMPICSissä yritykset ja yhteisöt yhteistekevät laijensuojelun puolesta. Valitset yrityksesi joukkueelle yhden Korkeasaaren kolmesta suojelukohteista. Joukkueesi keräämä suojelupotti vaikuttaa sijoittumiseenne ZOOLYMPICS-kilpailussa.

Tekemistä vauhdittaa yhteistekemisen alusta ja yritysekosysteemi HAPPYMOOR HARBOUR (Satama), joka kokoaa kokoaa ZOOLYMPICSiin osallistuvien yritysten ja joukkueiden kisatiedot yhteiselle alustalle. 

Kisapaketti sisältää
 • Käyttöoikeuden digitaaliseen Satamaan, jossa löytyy osallistuvien joukkueiden oma ryhmä sekä mahdollisuus perustaa oma joukkuesivu (10 kk, arvo alk. 100 €). Joukkue hyödyntää omaa kisasivua oman kampanjan rakentamiseen ja muiden yritysten haastamiseen, mikä kerryttää kisapisteitä.
 • Oman profiilin voi poistaa kilpailun päätyttyä.

KORKEASAAREN SUOJELUKOHTEET

Jokainen joukkueita ilmoittava yritys/yhteisö valitsee yhden Korkeasaaren suojelukohteista, jonka varainkeruuta osallistumiselle ZOOLYMPICSiin vauhdittaa. Varoja kerätään luonnonvaraisten amurintiikereiden, amurinleopardien ja lumileopardien suojeluun niiden elinalueilla sekä Korkeasaaren Villieläinsairaalan toiminnan tueksi. Valitse joukkueellesi suojelukohde!

 

AMUR-HANKE AMURINTIIKEREIDEN JA AMURINLEOPARDIEN SUOJELEMISEKSI

Amurinleopardeja elää luonnossa vain noin 100, amurintiikereitä reilu 500. Molempien määrä luonnossa on kasvanut suojelun ansiosta, mutta molemmat ovat edelleen vaarassa kuolla sukupuuttoon elinalueiden hävittämisen, petovainon, saaliseläinten vähentymisen ja salametsästyksen vuoksi. Korkeasaaren AMUR-hanke ponnistelee uhanalaisten Amurin kissapetojen pelastamiseksi. Korkeasaaressa kerätyt varat lahjoitetaan WildCats Conservation Alliancelle, joka tekee kenttätyötä lajien suojelemiseksi niiden elinalueilla luonnossa. Korkeasaaren amurintiikerit ja amurinleopardit kuuluvat eläintarhojen suojeluohjelmaan, jonka tavoitteena on lajien säilyminen.

LUMILEOPARDIEN SUOJELU

Lumileopardeja arvellaan elävän luonnossa 4000-6600. Niiden määrä luonnossa vähenee ja laji luokitellaan uhanalaisuudeltaan vaarantuneeksi. Korkeasaaren lumileopardi kuuluu eläintarhojen suojeluohjelmaan, jonka tavoitteena on kasvattaa ja pitää yllä elinvoimaista tarhakantaa lajin säilymisen turvaamiseksi. Korkeasaari on mukana myös luonnossa elävien lumileopardien suojelussa. Eläintarhassa kerätyt varat lahjoitetaan Snow Leopard Trustille, ja niitä on käytetty mm. gps-pannoitukseen ja tutkimukseen, jolla on selvitetty taudinaiheuttajia luonnonvaraisten lumileopardien populaatiossa.

KORKEASAAREN VILLIELÄINSAIRAALA

Korkeasaaren Villieläinsairaala on Suomen suurin luonnonvaraisten eläinten hoitola, jonne tuodaan vuosittain yli 1000 loukkaantunutta tai orpoa eläintä. Villieläinsairaalan toiminta perustuu eläinsuojelulakiin, jonka mukaan apua tarvitsevaa eläintä on autettava ja hoidon aloittamisen lähtökohtana on oltava aina terveen, hyväkuntoisen eläimen palauttaminen luontoon. Suuri osa hoitoon tuoduista eläimistä on niin huonossa kunnossa, ettei paluusta luontoon ole toivoa, mutta noin 40 % eläimistä toipuu. Villieläinsairaalassa tehdään tutkimus- ja opetustyötä yhdessä mm. Helsingin yliopiston kanssa ja Villieläinsairaala kouluttaa yhdessä WWF:n ja Pelastuslaitoksen kanssa vapaaehtoisia öljyntorjuntatyöhön. Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto myönsi Villieläinsairaalalle vuonna 2017 Vuoden Eläinsuojeluteko -palkinnon.

KISALÄHETYKSET

Kuten kaikissa suurkisoissa myös ZOOLYMPICSissä on omat kisalähetyksensä. Varainkeruuta vauhdittavat ja tunnelmaa nostattavat TV:n urheilulähetyksistä tutut reportterit Inka Henelius ja Niki Juusela.

 

Kisalähetyksessä tutustutaan Korkeasaaren Villieläinsairaalan toimintaan. Haastattelussa Korkeasaaren eläintarhan kuraattori Ville Vepsäläinen.

Kisalähetyksessä tutustutaan lumileopardien suojeluun. Haastattelussa Korkeasaaren eläintarhan kuraattori Hanna-Maija Lahtinen.

Kisalähetyksessä tutustutaan amurintiikereiden ja -leopardien suojelu. Haastattelussa Korkeasaaren eläintenhoidon ja suojelun johtaja Nina Trontti

Kisalähetyksessä tutustutaan ZOOLYMPICSiin karsintasysteemiin! Haastattelussa kisaorganisaatiota vetävä Jannika Joutsenniemi.

Kisalähetyksessä ZOOLYMPICSin reportterit Inka Henelius ja Niki Juusela vertailevat ihmisten ja eläinten ennätyksiä suoraan kisamestoilta Korkeasaaresta. 

SÄHKÖSANOMAT

TIETOVISA

Jokainen joukkueita ilmoittava yritys/yhteisö valitsee yhden Korkeasaaren suojelukohteista, jonka varainkeruuta osallistumiselle ZOOLYMPICSiin vauhdittaa. Varoja kerätään luonnonvaraisten amurintiikereiden, amurinleopardien ja lumileopardien suojeluun niiden elinalueilla sekä Korkeasaaren Villieläinsairaalan toiminnan tueksi.

 

HAASTOT

Sami Kuusela > Wolt Samae Koskinen > HOK-Elanto | Katja Ståhl > Bauer Media | Jone Nikula > Sanoma 
Inka Henelius > Espoon Keittiömaailma  | 
Niki Juusela > MTV3

#HAPPYMOORZOO

Joukkueiden kisasijoittumiseen vaikuttaa myös joukkuehenki, jota mitataan sillä kuinka paljon ne haastavat yrityksiä mukaan  ja miten aktiivisesti nostattavat kisatunnelmiaan ja valitsemansa Korkeasaaren suojelukohteen varainkeruuta sosiaalisessa mediassa. Joukkueiden ja kannattajien kisatunnelmia seuraamme hastagilla #happymoorzoo

  KISAORGANISAATIO

  Korkeasaaressa ensimmäistä kertaa touko-kesäkuussa 2022 toteutettava ZOOLYMPICS on Korkeasaaren eläintarhan, Korkeasaaren ravintoloiden ja HAPPYMOORin yhteistuotanto, jonka vastaavana tuottajana toimii HAPPYMOOR. Se on yrityksille suunnattu kokemusformaatti, joka haastaa yritykset ja yhteisöt keräämään varoja Korkeasaaren eläintarhan AMUR-hankkeeseen, lumileopardin suojeluun sekä Villieläinsairaalan toimintaan.

  Nyt on patoutunut tarve turvallisiin, fyysisiin kohtaamisiin asiakkaiden ja henkilöstön kanssa, ja sitä ZOOLYMPICS juuri tarjoaa. Samalla kilpailuun joukkueita kutsuttaville yrityksille ja yhteisöille avautuu
  mahdollisuus viestiä omasta vastuullisuudestaan

  Jannika Joutsenniemi
  vastaava tuottaja
  HAPPYMOOR

  Korkeasaari osallistuu eläinlajien suojeluun niiden elinalueilla osana eläintarhojen ja suojelujärjestöjen verkostoa. Haluamme innostaa myös asiakkaitamme toimimaan luonnon hyväksi. HAPPYMOORin kanssa ideoitu ZOOLYMPICS on uudenlainen ja hauska tapa saada yritykset mukaan lajiensuojeluun.

  Susanna Silvonen
  markkinointijohtaja
  Korkeasaaren eläintarha

  Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr on yleishyödyllinen yhteisö, jonka tehtävä on lajien ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Korkeasaari on osallistunut kansainvälisiin suojeluprojekteihin jo 1920-luvusta lähtien, lajiensuojelua luonnossa tukevaa varainkeruuta Korkeasaaressa on tehty 1990-luvulta alkaen.

  HAPPYMOOR rakentaa yrittäjävetoista yhteistekemisen alustaa ja yritysekosysteemiä HAPPYMOOR HARBOURia, jossa yritykset, yhteisöt ja kaupungit jakavat tekemistä ja resursseja kestävämmän liiketoiminnan ja merkityksellisempien asiakasreittien luomiseksi.

  Yli toistakymmentä vuotta ravintola-alan yrittäjinä toimineet Carita Antell ja Markku Peltola-Antell perustivat vuonna 2002 Marcante Oy:n. Ravintolaperheeseen kuuluvat Aino, Korkeasaaren Ravintolat sekä Bistro K. 

  OTA YHTEYTTÄ

  Jannika Joutsenniemi
  Executive Producer
  +358 40 7003202
  jannika.joutsenniemi@happymoor.com

  Janne Metso
  Head of Scripts
  +358 50 5884092
  janne.metso@happymoor.com

  Vilma Gustafsson
  Head of Marketing
  +358407094933
  vilma.gustafsson@happymoor.com