ZOOLYMPICS

ZOOLYMPICS HAASTAA YRITYKSESI
YHTEISTEKEMÄÄN LAJIENSUOJELUA

Tule kisaamaan Korkeasaaren ZOOLYMPICS-yrityskisaan lokakuussa 2021. ZOOLYMPICSin seikkailurata paljastaa, oletko viisas kuin korppi, rohkea kuin leijona ja kestävä kuin kameli. Kokoa joukkue, kisaa ja voita! Hauskan seikkailupäivän huipentaa Makumatka maailman ympäri.

Vietä hauska ja koronaturvallinen seikkailupäivä henkilöstösi tai asiakkaittesi kanssa, tue samalla lajiensuojelua ja haasta sidosryhmäsi mukaan uhanalaisten lajien hyväksi.

AJANKOHTA

ZOOLYMPICSiin ovat tervetulleita kaikki yritykset ja yhteisöt. Voit ilmoittaa kisaan yhden tai useamman  joukkueen. Yhdessä joukkueessasi kilpailee 3-8 joukkueenjäsentä. 

Valitse joukkueesi sopiva kisälähtö lokakuun 2021 arkipäivinä tarjolla olevista 1-2 päivittäisestä lähdöstä. Yhteen lähtöön mahtuu kymmenen joukkuetta.  

Vaikka seikkailuradalle lähdetään vasta lokakuussa, kilpailu käynnistyy jo maaliskuussa, jolloin joukkueet saavat tarkemmat ohjeet kisan kulusta. Kisa päättyy 31.10.2021. Kilpailun tulokset julkistetaan marraskuun 2021 alussa. 

Yhteensä ZOOLYMPICSiin mahtuu kisaamaan 420 joukkuetta.  Varaa kisapaikkasi nyt!

KISAPAKETTI

Joukkueen kisapaketti sisältää:

KISAPÄIVÄ KORKEASAARESSA
Joukkueen jäsenten sisäänpääsyt Korkeasaareen, elämyksellisen ZOOLYMPICS-kisareitin sekä herkullisen Matka Maailman Ympäri -menun. Jokaisella joukkueella on käytössään kisaemäntä tai -isäntä, -kassi sekä -kartta.

Kisapäivä käynnistyy makupaloilla ja lämpimällä juomalla. Sitten lähdetään seikkailemaan ympäri Korkeasaaren sijaitseville kisapisteille, jotka testaavat joukkueesi viisautta, voimaa ja taitoja. Jälkipelit aloitetaan neljän mantereen alkupaloilla. Pääruoaksi on luvassa herkkuja Lapista. Jälkiruokana nautitaan makuelämys Etelä-Amerikasta.

KISA ENNEN JA JÄLKEEN KORKEASAAREN KISAPÄIVÄÄ

ZOOLYMPICSissä yritykset ja yhteisöt yhteistekevät laijensuojelun puolesta. Valitset yrityksesi joukkueelle yhden Korkeasaaren kolmesta suojelukohteista. Joukkueesi keräämä suojelupotti vaikuttaa sijoittumiseen ZOOLYMPICS-kilpailussa.

Tekemistä vauhdittaa yhteistekemisen alusta ja yritysekosysteemi HAPPYMOOR HARBOUR, joka kokoaa kokoaa ZOOLYMPICSiin osallistuvien yritysten ja joukkueiden kisatiedot yhteiselle alustalle. 

OSALLISTUMISMAKSU

Osallistumismaksu ZOOLYMPICSiin on 1900 e/joukkue. Joukkuemaksu sisältää maksimissaan kahdeksan joukkueenjäsentä. Löydät määräedut ilmoittautumissivulta!

Joukkuemaksu kerryttää keräämäänne suojelupottia valitsemallenne Korkeasaaren suojelukohteelle 100 eurolla.

 Osallistumismaksuun sisältyy Sataman yritysekosysteemin jäsenyys 12 kk (edun arvo alkaen 408 e). Halutessasi voit päättää jäsenyyden ennen 12 kuukauden päättymistä.

Hintoihin lisätään alv. 24 %.

LÄHDE MUKAAN

Joukkuepaikat varataan nyt. Varmista kisalähtösi omalle joukkueellesi!

KORKEASAAREN SUOJELUKOHTEET

Jokainen joukkueita ilmoittava yritys/yhteisö valitsee yhden Korkeasaaren suojelukohteista, jonka varainkeruuta osallistumiselle ZOOLYMPICSiin vauhdittaa. Varoja kerätään luonnonvaraisten amurintiikereiden, amurinleopardien ja lumileopardien suojeluun niiden elinalueilla sekä Korkeasaaren Villieläinsairaalan toiminnan tueksi.

 

AMUR-HANKE AMURINTIIKEREIDEN JA AMURINLEOPARDIEN SUOJELEMISEKSI

Amurinleopardeja elää luonnossa vain noin 100, amurintiikereitä reilu 500. Molempien määrä luonnossa on kasvanut suojelun ansiosta, mutta molemmat ovat edelleen vaarassa kuolla sukupuuttoon elinalueiden hävittämisen, petovainon, saaliseläinten vähentymisen ja salametsästyksen vuoksi. Korkeasaaren AMUR-hanke ponnistelee uhanalaisten Amurin kissapetojen pelastamiseksi. Korkeasaaressa kerätyt varat lahjoitetaan WildCats Conservation Alliancelle, joka tekee kenttätyötä lajien suojelemiseksi niiden elinalueilla luonnossa. Korkeasaaren amurintiikerit ja amurinleopardit kuuluvat eläintarhojen suojeluohjelmaan, jonka tavoitteena on lajien säilyminen.

LUMILEOPARDIEN SUOJELU

Lumileopardeja arvellaan elävän luonnossa 4000-6600. Niiden määrä luonnossa vähenee ja laji luokitellaan uhanalaisuudeltaan vaarantuneeksi. Korkeasaaren lumileopardi kuuluu eläintarhojen suojeluohjelmaan, jonka tavoitteena on kasvattaa ja pitää yllä elinvoimaista tarhakantaa lajin säilymisen turvaamiseksi. Korkeasaari on mukana myös luonnossa elävien lumileopardien suojelussa. Eläintarhassa kerätyt varat lahjoitetaan Snow Leopard Trustille, ja niitä on käytetty mm. gps-pannoitukseen ja tutkimukseen, jolla on selvitetty taudinaiheuttajia luonnonvaraisten lumileopardien populaatiossa.

KORKEASAAREN VILLIELÄINSAIRAALA

Korkeasaaren Villieläinsairaala on Suomen suurin luonnonvaraisten eläinten hoitola, jonne tuodaan vuosittain yli 1000 loukkaantunutta tai orpoa eläintä. Villieläinsairaalan toiminta perustuu eläinsuojelulakiin, jonka mukaan apua tarvitsevaa eläintä on autettava ja hoidon aloittamisen lähtökohtana on oltava aina terveen, hyväkuntoisen eläimen palauttaminen luontoon. Suuri osa hoitoon tuoduista eläimistä on niin huonossa kunnossa, ettei paluusta luontoon ole toivoa, mutta noin 40 % eläimistä toipuu. Villieläinsairaalassa tehdään tutkimus- ja opetustyötä yhdessä mm. Helsingin yliopiston kanssa ja Villieläinsairaala kouluttaa yhdessä WWF:n ja Pelastuslaitoksen kanssa vapaaehtoisia öljyntorjuntatyöhön. Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto myönsi Villieläinsairaalalle vuonna 2017 Vuoden Eläinsuojeluteko -palkinnon.

KISALÄHETYKSET

SEURAA

Kuten kaikissa suurkisoissa myös ZOOLYMPICSissa on omat kisalähetyksensä. Varainkeruuta vauhdittavat ja tunnelmaa nostattavat TV:n urheilulähetyksistä tutut Inka Henelius ja Niki Juusela. 

SÄHKÖSANOMAT

#HAPPYMOORZOO

Joukkueiden kisasijoittumiseen vaikuttaa myös joukkuehenki, jota mitataan sillä kuinka paljon ne haastavat yrityksiä mukaan  ja miten aktiivisesti nostattavat kisatunnelmiaan ja valitsemansa Korkeasaaren suojelukohteen varainkeruuta sosiaalisessa mediassa. Joukkueiden ja kannattajien kisatunnelmia seuraamme hastagilla #happymoorzoo

KISAORGANISAATIO

Korkeasaaressa ensimmäistä kertaa lokakuussa 2021 toteutettava ZOOLYMPICS on Korkeasaaren eläintarhan, Korkeasaaren ravintoloiden ja HAPPYMOORin yhteistuotanto, jonka vastaavana tuottajana toimii HAPPYMOOR. Se on yrityksille suunnattu kokemusformaatti, joka haastaa yritykset ja yhteisöt keräämään varoja Korkeasaaren eläintarhan AMUR-hankkeeseen, lumileopardin suojeluun sekä Villieläinsairaalan toimintaan.

Nyt on patoutunut tarve turvallisiin, fyysisiin kohtaamisiin asiakkaiden ja henkilöstön kanssa, ja sitä ZOOLYMPICS juuri tarjoaa. Samalla kilpailuun joukkueita kutsuttaville yrityksille ja yhteisöille avautuu
mahdollisuus viestiä omasta vastuullisuudestaan

Jannika Joutsenniemi
vastaava tuottaja
HAPPYMOOR

Korkeasaari osallistuu eläinlajien suojeluun niiden elinalueilla osana eläintarhojen ja suojelujärjestöjen verkostoa. Haluamme innostaa myös asiakkaitamme toimimaan luonnon hyväksi. HAPPYMOORin kanssa ideoitu ZOOLYMPICS on uudenlainen ja hauska tapa saada yritykset mukaan lajiensuojeluun.

Susanna Silvonen
markkinointijohtaja
Korkeasaaren eläintarha

Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr on yleishyödyllinen yhteisö, jonka tehtävä on lajien ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Korkeasaari on osallistunut kansainvälisiin suojeluprojekteihin jo 1920-luvusta lähtien, lajiensuojelua luonnossa tukevaa varainkeruuta Korkeasaaressa on tehty 1990-luvulta alkaen.

HAPPYMOOR rakentaa yrittäjävetoista yhteistekemisen alustaa ja yritysekosysteemiä HAPPYMOOR HARBOURia, jossa yritykset, yhteisöt ja kaupungit jakavat tekemistä ja resursseja kestävämmän liiketoiminnan ja merkityksellisempien asiakasreittien luomiseksi.

Yli toistakymmentä vuotta ravintola-alan yrittäjinä toimineet Carita Antell ja Markku Peltola-Antell perustivat vuonna 2002 Marcante Oy:n. Ravintolaperheeseen kuuluvat Aino, Korkeasaaren Ravintolat sekä Bistro K. 

OTA YHTEYTTÄ

Jannika Joutsenniemi
vastaava tuottaja 
+358 40 7003202
jannika@happymoor.com

Janne Metso
Kumppanuudet, tuotanto
+358 50 5884092
janne@happymoor.com

Vilma Gustafsson
Markkinointi
vilma@happymoor.com