Helsinkiläisen yritysverkoston yhteistyön tuloksena syntyy kokemusformaatteja, jotka yhdistävät toimijat luomaan kestäviä palveluita ja tuotteita saman asiakasreitin varrelle. Myös kaupungin asukkaat otetaan mukaan yhteiskehittämään kaupungin tarjontaa. Tavoitteena on yhteistehdä kokemuksia, jotka houkuttelevat vierailijat ja asukkaat viihtymään ja kuluttamaan matkailuun normaalisti käyttämänsä eurot oman lähialueensa tarjontaan turvallisesti. Asiakas valitsee reittinsä varrelle mieleisensä palvelut kokemusformaatin tarjonnasta.

“Kokemusformaatit ovat tarinallisia kokonaisuuksia, jotka yhdistävät tuotantoon osallistuvien yritysten palvelut ja tuotteet luoviin sisältöihin. Valmistelemme parhaillamme ensimmäisiä tuotantoja yhdessä kiinnostavien, suomalaisten tv-ohjelmaformaatti- ja kirjallisuusbrändien kanssa.”, kertoo yhteistekemisen alustan kehittäneen Happymoorin tuottaja Jannika Joutsenniemi. 

Yhteistekeminen pienentää yksittäisen yrityksen tuotekehityksen ja uuden kuluttajakysynnän luonnin kustannusta, nopeuttaa uusien palveluiden markkinoille saattamista sekä lisää onnistumisen edellytyksiä. Yritykset jakavat tuotekehityksen, markkinoinnin, myynnin, palvelutuotannon ja asiakaskuuntelun resursseja uuden tarjonnan synnyttämiseksi. Helsingin kaupungille Satama tarjoaa taloudellisesti, ekologisesti, kulttuurisesti ja sosiaalisesti kestävän toimintamallin kehittää kaupungin vetovoimaa, viihtyvyyttä ja elinvoimaa yhteisöllisesti.

“Haluamme yhdessä tarjota ihmisille kestäviä, merkityksellisiä kokemuksia kulutettavaksi perheenä, pariskuntana, yksin ja pienryhmissä turvallisesti. Yhteistekemällä luomme resurssiviisaasti meille yrityksille uusia tulovirtoja.”, sanoo ravintolatoimenjohtaja Maarit Karjalainen CMB Ravintolat -ketjusta, johon kuuluu 17 ravintolaa Helsingissä ja Lahdessa.

Kokemuksellisempaa Helsinkiä rakentavaan verkostoon on jo liittynyt ravintoloita, hotelleja, elämyskohteita, museoita ja muita käyntikohteita, kulttuuri-, viihde-, ohjelmapalveluntuottajia, kauppakeskuksia sekä kivijalkaliikkeitä. 

 

HAPPYMOOR HARBOUR on yrittäjävetoinen yhteistekemisen alusta ja yritysekoysteemi, jossa yritykset, yhteisöt ja kaupungit jakavat tekemistä, resursseja, osaamista ja kokemuksia luodakseen paikallisesti merkityksellisempiä asiakasreittejä, kestävämpiä kokemuksia sekä elinvoimaa yhdessä. Sataman toimintaa fasilitoi ja siihen arvoa tuottaa kasvava luovan alan ja liiketoiminnan kehittämisen yrittävistä ammattilaisista koostuva osaajayhteisö. Satamaan on jo liittynyt yli 30 helsinkiläistä yritystä ja yhteisöä, mm. Musiikkitalo, Flying Cinema, Korkeasaaren eläintarha, Sea Life, CMB Ravintolat, Cirko – Uuden Sirkuksen Keskus, Hartwall Arena, HopLop, Ihana Elämys, Kämp Collection Hotels, Mad House Helsinki, Mall of Tripla, Messukeskus, Musiikkimuseo Fame, Primehotels, Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara, Urheilumuseo, Aavetaajuus ja Udumbara. Sataman ekologista kestävyyttä koordinoi Ekokompassi.