Turun seudulla aloitetaan yhteistyö, jossa kutsutaan paikalliset yritykset ja seudun asukkaat elävöittämään seutua yhdessä. Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy ja Happymoor ovat sopineet yhteistyöstä, jonka myötä Turun seudulle avataan HAPPYMOOR HARBOURiin eli Satamaan oma Laituri. Satama on yrittäjävetoinen yhteistekemisen alusta ja yritysverkosto, jonka kehittämiseen on osallistunut jo yli 80 luovan alan ja liiketoiminnan ammattilaista, muuta yritystä ja kaupunkia. Satamassa yritykset kiinnittyvät oman kaupunkinsa Laiturille jakamaan tekemistä, resursseja, kokemuksia ja osaamista kaupunkien kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyy uudenlaisia kokemuksia, jotka lisäävät kaupungin elämyksellisyyttä ja yritysten elinvoimaa. Ensimmäinen yhteistuotanto on Supermarsu pelastaa Itämeren -kokemusformaatti, joka taikoo Turun seudun elämysalueeksi lokakuussa 2021.

Kokemusformaatit ovat Happymoorin kehittämä sisältökonsepti, joka yhdistää saman alueen yritysten ja yhteisöjen markkinoinnin, palvelut ja tuotteet ja palveluympäristön yhtenäiseksi tarinalliseksi kokonaisuudeksi. Kokemusformaatit tarjoavat ihmisille kestäviä kokemuksia kulutettavaksi mikroyleisöinä, esimerkiksi perheenä, pariskuntana, yksin tai muuna pienryhmänä turvallisesti. Supermarsu-kokemuksia voi olla tarjolla vaikkapa elämyskohteissa, ravintoloissa, hotelleissa, liikuntapaikoissa ja kauppakeskuksissa. Asiakas valitsee reittinsä varrelle mieleisensä kokemukset kokemusformaatin tarjonnasta.

Supermarsu pelastaa Itämeren -kokemusformaatissa Itämeri on vaarassa, kuten Paula Norosen kirjassa Supermarsu pelastaa silakat ja elokuvassa Supermarsu. Lapset ja heidän perheensä pääsevät seikkailuun, jossa he muuttuvat Supermarsuiksi ja pelastavat supervoimillaan palan Itämerta. Kokemuksellisempaa Turkua palveluillaan ja tuotteillaan rakentaville yrityksille ja yhteisöille avautuu nyt mahdollisuus lähteä yhteistekemään Supermarsu-kokemuksia.

– Satama on aivan uudenlainen yhteistekemisen toimintamalli, joka yhdistää kaupungin, yritykset ja asukkaat kehittämään kaupungin vetovoimaa, viihtyvyyttä ja elinvoimaa yhteisöllisesti. Satama tarjoaa meille Turun seudulla uudenlaisen alustan ja toimintamallin yritysten liiketoiminnan kehittämiseen, nimenomaan hyödyntämällä paikallisten luovien alojen ammattilaisten osaamista, sanoo elämysteollisuus-kärkialan johtaja Teija Raninen Turku Science Park Oy:stä.

– Arvon jakamiseen perustuva Satama-alusta yhdistää yritykset toimialarajat ylittävään yhteistyöhön, mikä synnyttää asukkaille ja kunnille, sekä seudulla vieraileville merkityksellisempiä asiakasreittejä. Samalla se tuo työtä myös yksinyrittäjinä toimiville luovan alan osaajille, hän jatkaa.

Kokemusformaattituotantoon osallistuvat yritykset ja yhteisöt jakavat tuotekehityksen, markkinoinnin, myynnin ja tuotannon resursseja. Sataman yhteistekemistä koordinoi luovan alan ja liiketoiminnan kehittämisen yrittävistä ammattilaisista koostuva Miehistö-osaajaverkosto. Miehistön kokemusmuotoilijat huolehtivat, että jokaiselle tuotantoon osallistuvalle yritykselle syntyy yhteiskehittämällä oma Supermarsu-palvelu tai -tuote ja kokemusformaatille yhteismarkkinointikampanja. Näin Sataman yhteistekemisen prosessi säästää yrityksiltä aikaa ja rahaa uuden tarjonnan ja kuluttajakysymyksen luomiseksi.

– Yhteistyö Turku Science Parkin kanssa mahdollistaa oman, paikallisen yhteistekemisen Laiturin avaamisen Satamaan turkulaisille yrityksille ja yhteisöille. Yhteistekemisen avulla luovan- ja tapahtuma-alan, kulttuurin, matkailun, kaupan ja muun palvelualan yritykset ja yhteisöt, joita korona on ankarimmin kurittanut, jakavat uuden tarjonnan ja kysynnän luonnin panostuksia ja riskiä paikallisesti. Samalla Supermarsu pelastaa Itämeren -kokemusformaatti synnyttää tuotantoon osallistuville yrityksille ja yhteisöille uusia tulovirtoja, kasvattaa asiakkaiden keskiostosta sekä tuo uusia asiakkaita ja uusintakäyntejä, sanoo Happymoorin toimitusjohtaja ja Supermarsu-kokemusformaatin vastaava tuottaja Jannika Joutsenniemi.

Supermarsu pelastaa Itämeren -kokemusformaatti toteutetaan Helsingissä ja Turussa lokakuussa 2021. Tuotanto käynnistyy ketterällä tuotekehitysvaiheella jo kesällä.

LISÄTIEDOT
Teija Raninen | Senior Executive, Experience Turku, Turku Science Park Oy.
050 559 0549 teija.raninen@turkubusinessregion.com

Jannika Joutsenniemi | Toimitusjohtaja, Happymoor
040 7003 202 jannika@happymoor.com Mediapankki

HAPPYMOOR HARBOUR eli Satama on yrittäjävetoinen yhteistekemisen alusta ja liiketoimintaekosysteemi. Satamassa yhteisteemme uuden sukupolven kokemuksia, bisnestä ja duunia. Yritysverkoston yritykset, yhteisöt ja kaupungit jakavat tekemistä ja resursseja kestävämmän liiketoiminnan ja merkityksellisempien asiakasreittien luomiseksi. happymoor.fi.

Turku Business Region kokoaa yhteen Turun seudun elinkeinoelämän, korkeakoulut, järjestöt ja kunnat. Yhteistyö synnyttää uusia tuotteita ja palveluita, jotka vauhdittavat yritystoiminnan kasvua ja alueen hyvinvointia. Alueen yritys- ja innovaatiopalveluiden koordinoinnista vastaa seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy.

Laajeneva ja yhä kansainvälisempi Turun Tiedepuisto, Turun telakan läheisyyteen nouseva meri- ja valmistavan teollisuuden keskittymä Blue Industry Park, Turun ratapiha-alueelle kaavailtu elämys- ja tapahtumakeskittymä sekä Turun uusi keskustavisio antavat lisävauhtia koko Turun seudun tulevaisuudelle.

www.turkubusinessregion.com – Vaikuttavaa verkostoitumista