HAPPYMOOR Crew lähti yhdessä Isletin tiimin kanssa toteuttamaan Isletin brändiuudistuksen hyödyntäen tarinalähtöistä palvelumuotoilua eli tarinallistamista.

ALUS
Islet Group Oy

SEILI
BPS Consultingin matka Isletiksi

KESTO
06-10/2018

Isletiksi nimensä vaihtanut BPS Consulting teki kolme vuotta sitten ICT-alalla harvinaisen sukupolvenvaihdoksen, joka on ollut liiketoiminnallinen menestys. Kun tehokaksoset Janina ja Tommi Luoto ottivat yrityksen ohjakset käsiinsä, he halusivat seuraavaksi tuoda yrityksen brändin ajantasalle henkimään sen uutta raikkautta, kasvua ja edelläkävijyyttä. Tähän uudistustyöhön Islet valitsi kumppanikseen HAPPYMOORin.

HAPPYMOOR Miehistö lähti yhdessä Isletin tiimin kanssa toteuttamaan Isletin brändiuudistuksen hyödyntäen tarinalähtöistä palvelumuotoilua eli tarinallistamista. Työskentely käynnistettiin osallistamalla koko organisaatio kahdessa maassa sähköisesti fasilitoituun prosessiin tahtotilan ja strategisten asioiden määrittelemiseksi. Myös asiakkaat osallistettiin prosessiin kevyesti.

Tarinallistamalla syntyi  Isletin ydintarina, joka ohjaa toiminnan kehittämistä, asiakaskokemuksen suunnittelua ja antaa tarinallisen muodon ja punaisen langan niin Isletin palveluprosesseille, fyysiselle ja digitaaliselle palveluympäristölle kuin markkinointiviestinnällekin.

Isletin tarinan hahmoiksi muodostuivat raikas saari ja sillä toimivat kokemuksen karaisemat saaristolaiset, Isletterit, jotka yhteisönä koostuvat paitsi Isletin työntekijöistä myös asiakkaista ja partnereista. Toiminnanohjausjärjestelmien ja kasvavien teknologioiden parissa työskentelevän Isletin palvelut taas näkyvät tarinassa ympäröivän meren pinnan alla olevana rikkaana luonnon ekosysteeminä.

Saaristolaisuuden ympärille rakennettiin uusi ilme, pääviestit, markkinointistrategia ja uudet verkkosivut ja markkinointimateriaalit. Ydintarina ja tarinateemat näkyvät kaikessa, niin uuden brändin lanseerauksessa Islet Gaalassa kuin Isletin toimitiloissa, pukeutumisessa, markkinointikonsepteissa ja sosiaalisen median kanavissa.

Me olemme olemassa sinua varten. Raikas meri-ilma on karaissut meidät, ja mukanamme tuomme sinulle sylillisen arktista voimaa. Islet on vakaa saari keskellä merta, ja sen tumma ja sileä rantakallio on hioutunut tasaiseksi kahdenkymmenen toimintavuotemme aikana. Yritysten toiminnan prosessit ja niitä ohjaavat teknologiset järjestelmät ovat kuin meren pinnan alla elävä rikas ja monimuotoinen ekosysteemi. Me autamme sinua hallitsemaan syvyyksissä tapahtuvaa liikettä.

HAPPYMOOR:n sähköistetyt prosessit ja innovatiivinen tapa osallistaa koko tiimi prosessin läpivientiin mahdollisti tiimimme osallistumisen joustavasti ajasta ja paikasta riippumatta

Janina Luoto
Toimitusjohtaja
Islet Group Oy

Islet lähti rohkeasti viemään tarinallistamiseen liittyvää dramatisointia, juonellisuutta ja elämyksellisyyttä liiketoimintansa ytimeen ja palvelun tasolle, mikä on B2B-puolella Suomessa vielä uutta. Se vahvistaa heidän viestiään uraauurtavana esikuvana teknologian maailmassa.

Anne Kalliomäki
Experience Designer
HAPPYMOOR Crew

Olemme hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön ja erityisen ylpeitä yhdessä synnyttämästämme brändistä ja sen fiiliksestä.

Janina Luoto
Toimitusjohtaja
Islet Group Oy

Asiakkaan ääni

Olen Isletin toimitusjohtaja ja yksi pääomistajista. Perheyrityksemme kaksikymmenvuotis juhlavuonna koimme, että se miten näymme eri kanavissa ja miltä näytämme ulospäin ei enää vastannut sitä miten toimimme ja minkälaisiksi olemme näiden kahdenkymmenenvuoden aikana kehittyneet. Näin ollen päätimme aloittaa kokonaisvaltaisen uudistumisen, joka käsitti nimen, brändin, strategiset pääviestit ja olemassaolomme perustan.

Valitsimme kilpailutuksen perusteella HAPPYMOOR:n kumppaniksemme tämän suuren muutoksen läpiviemisessä yhdessä kanssamme, sillä heillä oli tarjota hyvin kokeneita eri alojen ammattilaisia graafisesta suunnittelusta viestintään, brändin rakentamisesta sen lanseeraukseen ja yrityksen ydinajatusten kirkastamisesta tarinallistamiseen ja visuaalisten elementtien laadukkaaseen toteutukseen. Toinen valinnan peruste oli kokonaisvaltainen lähestyminen uudistukseemme. Alkuperäisessä tarjouspyynnössä olimme lähestyneet uudistusta merkittävästi suppeammalta kannalta, mutta HAPPYMOOR tarjouksessaan avasi tarkemmin mitä kokonaisvaltainen uudistuminen on ja mitä siinä pitää ottaa huomioon.

Projekti oli haasteellinen aikataulullisesti, sillä sille oli aikaa hyvin vähän ja suurin osa ajasta ajoittui kesälomakauteen. Samanaikaisesti, osallistaminen on tämän tyyppisissä projekteissa ensiarvoisen tärkeää. HAPPYMOORin sähköistetyt prosessit ja innovatiivinen tapa osallistaa koko tiimi prosessin läpivientiin mahdollisti tiimimme osallistumisen joustavasti ajasta ja paikasta riippumatta. Näin ollen vaikka lomakausi oli porrastetusti päällä koko ajan ja puolet tiimistämme istuu Unkarissa, olivat kaikki mukana prosessissa.

Yhteisen projektimme aikana, vaihdoimme nimemme BPS Consulting Finlandista Isletiksi, rakensimme tarinallistamalla vahvan, toimintaamme kuvaavan, arvopohjaisen ydintarinan, joka toimii kaikessa toiminnassamme ja viestinnässämme punaisena lankana. Kiteytimme pääviestimme eri kohderyhmille, loimme hyvin paljon uutta sisältöä tekstin, videoiden ja kuvien muodossa, julkaisimme uudet nettisivumme ja teimme uuden brändin lanseerauksen 20-vuotis gaalassamme. Gaala oli huipentuma, jossa HAPPYMOOR hienosti nivoi yhteen ydintarinamme kokemukselliseksi ja ikimuistoiseksi illaksi, jonka aikana jokainen yksityiskohta oli toteutettu laadukkaasti. Yhteistyö oli tiivistä ja olemme hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön ja erityisen ylpeitä yhdessä synnyttämästämme brändistä ja sen fiiliksestä.

[logo-carousel id=islet]

HAPPYMOOR Miehistö

Isletin HAPPYMOOR Crew koostui bisnesmuotoilijoista, kokemusmuotoilijoista ja muutosvalmentajasta. Seilissä olivat miehistöstä mukana Robin Flykt, Vilma Gustafsson,  Heli Hirvelä, Miia Hirvonen, Jannika Joutsenniemi, Anne Kalliomäki, Milla Kissaniitty, Markku Luola, Jussi Paakkinen, Pia Pihlaja, John Tackman ja Mira Vorne. Miehistön jäsenemme ovat oman erikoisosaamisen eksperttejä – brändäyksen, markkinoinnin, palvelumuotoilun ja liiketoiminnan kehittämisen ammattilaisia. Kokoamme aina kunkin asiakkaan tarpeisiin sopivan Miehistön yrittäjistä koostuvasta osaajaverkostostamme. 

Kysy lisää
Jannika Joutsenniemi
040 7003202
jannika@happymoor.com

Islet Group Oy tarjoaa suurille ja keskisuurille yrityksille sekä julkisille toimijoille teknologiapalveluita ja -ratkaisuja. Vuonna 1998 perustetun Isletin liikevaihto oli 1,7 miljoonaa euroa vuonna 2017. Isletissä työskentelee vakituisesti 20 henkilöä sekä sen projekteissa lisäksi noin 30 yhteistyökonsulttia. Isletin toimistot sijaitsevat Helsingissä ja Unkarissa. Isletin asiakkaita ovat muun muassa TransmeriABBLumene ja Servica.

HAPPYMOOR rakentaa Satamaa, jossa yritykset ja kaupungit jakavat tekemistä, resursseja, osaamista ja kokemuksia luodakseen parempia asiakasreitteijä, personoidumpia kokemuksia ja onnellisempia asiakkaita ja asukkaita. Isletin brändiuudistus on osa  HAPPYMOOR Telakan Matkustamo-palveluita.