SEA LIFE Helsinki halusi kehittää tarjoamaansa vierailuelämystä ja samalla synnyttää uusia tulovirtoja. Tähän tarpeeseen rakensimme palvelun, jolla asiakkaat voivat personoida vierailunsa Merimaailmassa.

ALUS
Sea Life Helsinki

SEILI
24hZOO SEA LIFE

KESTO
03/2015-06/2016

Tavoitteenamme oli kehittää SEA LIFE Helsingin asiakaspolkua tarjoamalla asiakkaille uutta arvoa eli täysin uudenlaisia kokemuksia. Uudenlaiset kokemukset tuovat lipun rinnalle uudenlaisia tulovirtoja ja samalla kasvattvat tätä kautta vierailijan keskimääräistä ostosta.

Vierailukohteen asiakkaan näkökulmasta ratkaisimme ongelmaa, miten kokea merkityksellisiä kokemuksia itselle tärkeiden ihmisten kanssa, niin että elämykset huomioivat omat tarpeet ja toiveet asiakkaana. Vierailukohteen näkökulmasta ratkaisimme ongelmaa, miten tarjota arvoa, josta asiakas on valmis maksamaan, enemmän, uudestaan ja useammin.

Rakensimme SEA LIFElle 24hZOO SEA LIFE -mobiilisovelluksen, jolla asiakkaat voivat personoida vierailunsa akvaariossa. Kehitimme yhdessä kohteen kanssa tuutta palvelutarjontaa, jota voidaan tarjota vain ennakkovarauksella. Valittavana oli kokemuksia teemoissa virkistys, seikkailu, riemu ja romantiikka. Uudet kokemukset rakentuivat eläinten, ruoan ja merimaailma-aiheisten tavaroiden ympärille.

Asiakkaan tehtävänä oli uuden palvelun lanseeraus ja markkinointi meidän tuottaessa materiaaleja markkinoinnin tarpeisiin. Asiakas ja tämän ravintolakumppani myös vastasivat personoituvien palveluiden tuottamisesta asiakkaalle.

Yhteiskehittämisen ja -tekemisen tuotoksena syntyivät 24hZOO SEA LIFE -natiivimobiilisovellukset iOS ja Android -ympäristöihin, myyntikäyttöliittymä, 24hEXPERIENCE SEA LIFE -shop -verkkokauppa sekä uusia kokemusformaatteja SEA LIFE Helsinkiin.

Muotoilemalla kokemuksensa ennakkoon, asiakkaalle voitiin tarjota kokemuksia, joita ei voida tarjota niin kutsuttuna hyllytavarana. Asiakkaiden antama palaute kertoi uusien kokemusformaattien todella nostavan kokonaiselämyksen arvoa. Mobiilisovelluksen ladanneiden konversio ostoihin oli 16 prosenttia, keskiostos oli kolme kertaa niin suuri ja lisämyynti eli lipun päälle ostettavien palveluiden määrä kahdeksan kertaa niin suuri kuin normaalisti.

Kokemusten personointi on uusi lisämyynnin lähde meidän tyyppiselle ison yleisön elämyskohteelle. Tarjoamalla asiakkaillemme mahdollisuuden muotoilla omaa vierailua helppokäyttöisen mobiilisovelluksen kautta mahdollistaa täysin uudenlaisten, niin kutsuttjen ei-hyllyssä-olevien kokemusten tarjoamisen asiakkaillemme.

Mari Malmström
Commercial Manager
SEA LIFE Helsinki Oy

Miten mahtava tapa vierailla SEA LIFEssa. Oman vierailun muotoilu etukäteen oli todella helppoa SEA LIFEn mobiilisovelluksella. Sisäänpääsy fastlanea pitkin näyttämällä puhelinta, oli nopeaa ja helppoa. Olimme varanneet ohjelmaan mm. kalojen ruokinnan ja yllätys-mementon, jonka saimme näyttelyssä. Koimme itsemme todella odotetuiksi vieraiksi kun saimme Merimaailman henkilökunnalta henkilökohtaista palvelua. Voin lämpimästi suositella kokeilemaan 24hEXPERIENCEä!

Vierailijat, 2 aikuista + yksi lapsi

[logo-carousel id=24hexperience]

HAPPYMOOR Miehistö

SEA LIFEn Miehistö koostui bisnesmuotoilijoista ja kokemusmuotoilijoista. Miehistön jäsenemme ovat oman erikoisosaamisen eksperttejä – elämysliiketoiminnan, markkinoinnin, palvelumuotoilun, ohjelmoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen ammattilaisia. Kokoamme aina kunkin asiakkaan tarpeisiin sopivan Miehistön yrittäjistä koostuvasta osaajaverkostostamme.

Kysy lisää
Jannika Joutsenniemi
040 7003202
jannika@happymoor.com

SEA LIFE Helsinki on Suomen suurin akvaario ja siellä vierailee yli 250.000 kävijää vuosittain. Se on osa Merlin Entertainments, joka on Euroopan suurin elämyskohdetoimija ja jolla on yli 110 elämyskohdetta 23 maassa neljällä mantereella.

HAPPYMOOR rakentaa Satamaa, jossa kaupungit, yritykset ja yhteisöt jakavat tekemistä, resursseja, osaamista ja kokemuksia luodakseen parempia asiakasreitteijä, personoidumpia kokemuksia ja onnellisempia asiakkaita: asukkaita ja vierailijoita.