Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

HAPPYMOOR HARBOUR esittää SuomiAreenassa: Näin kaikki voittavat – Jakamistalous 2.0 luo onnellisempia kaupunkeja, yrityksiä ja ihmisiä

Share

Jakamistalous 2.0 säästää aikaa, rahaa ja resursseja ja jakaa hyödyt entistä tasaisemmin. HAPPYMOOR HARBOURin perustaja Jannika Joutsenniemi, SuperParkin maajohtaja Kirsi Ojakoski, Visit Finlandin kehitysjohtaja Kati Paasi ja Porin kaupungin Yyterin erityisasiantuntija Tove Vesterbacka keskustelevat SuomiAreenassa maanantaina 11. heinäkuuta, millaisia mahdollisuuksia Jakamistalous 2.0 avaa yrityksille, kaupungeille ja ihmisille.

Jakamistalous on tähän asti tarkoittanut esimerkiksi yhteiskäyttöautoja sekä majoitus- ja ruoan kotiinkuljetuspalveluita.

Jakamistalous 2.0 tarkoittaa entistä enemmän jakamista. Yritykset ja kaupungit jakavat tavaroiden ja alustan lisäksi myös tekemistä. Jakamistalouden evoluutioversiossa avainsana on yhteistekeminen.

Alusta yhdistää yritykset tekemään palveluita taloudellisesti ja ekologisesti kestävästi. Yhteistekemisessä yritykset jakavat palveluiden tuotekehityksen, markkinoinnin, myynnin ja tuotannon resursseja. Kaupunki toimii esimerkiksi mahdollistajana ja osallistujana, mutta toiminta on yritysvetoista. Näin syntyy parempia palveluita ja tuotteita.
SuomiAreenassa keskustelun aiheina ovat muun muassa kestävä kasvu, alueellisen yhteistekemisen tarjoamat mahdollisuudet, toimialarajat ylittävät ekosysteemit, kaupunkien rooli vetovoiman ja elinvoiman kehittämisessä sekä uudenlaiset arvontuoton mallit.

Keskustelijoina ovat Happymoor Harbourin perustaja Jannika Joutsenniemi, SuperParkin maajohtaja Kirsi Ojakoski, Visit Finlandin kehitysjohtaja Kati Paasi sekä Porin kaupungin erityisasiantija Tove Vesterbacka. Keskustelua juontaa Janne Metso.

Keskustelun järjestää HAPPYMOOR HARBOUR, joka kokoaa yritykset ja kaupungit alustalleen yhteistekemään parempia elämyksiä kaupunkien asukkaille ja vierailijoille.

Näin kaikki voittavat – Jakamistalous 2.0 luo onnellisempia kaupunkeja, yrityksiä ja ihmisiä -keskustelu järjestetään SuomiAreenassa Porissa Asiantuntijakeskus BEPOPissa (Isolinnankatu 21) maanantaina 11.7. klo 11.00-11.45.

Yhteiskunnallisen festivaalin ohjelmaa voit seurata paikan päällä Porissa maksutta viikon ajan. Voit katsoa kaikki keskustelut suorana tai tallenteena MTV Katsomossa (mtv.fi sekä MTV Katsomo -sovellus). Katso SuomiAreenan ohjelma!

* * *

Jannika Joutsenniemi
perustaja | HAPPYMOOR HARBOUR

Jannika Joutsenniemi on elämysintoilija ja yrittäjä, jolla on intohimo liikuttaa ihmisiä rakentamalla parempia kokemuksia, brändejä ja bisneksiä isolla tarkoituksella ja vaikutuksella. Jannikalla on yli 20 vuoden kokemus B2C/B2B:ssä, julkisella ja kolmannella sektorilla vapaa-ajan ja viihteen palveluiden parissa, ml. eläintarha, matkailu, TV, elokuvat, animaatio, kulttuuri ja musiikki.

 

 

 

Kirsi Ojakoski
maajohtaja | SuperPark

Kirsi Ojakoski luotsaa sisäaktiviteettipuistoketju SuperParkin Suomen liiketoimintaa ja on vahvasti mukana konseptin globaalissa kehitystyössä jo kuudetta vuotta. Kirsillä on 18 vuoden kokemus lasten, nuorten ja aikuisten liikuttamisesta yrittäjänä, myynti-ja markkinointitehtävissä ja valmentajana. Kaupallisella taustallaan hän on toiminut 5 vuoden ajan projektinjohdossa myös digi- ja IT-hankkeissa. Kirsin sydän sykkii erinomaiselle asiakaskokemukselle ja hänellä on palo uusien toimintamallien kehittämiseen ja toteuttamiseen yhdessä eri toimijoiden kanssa.

 

Kati Paasi
kehitysjohtaja | Visit Finland / Business Finland

Kati Paasi työskentelee Visit Finlandissa kehitysjohtajana. Hänen vastuualueeseensa kuuluu yhteistyö matkailualueiden ja yritysten kanssa sekä matkailun kansallisen kehittämisen toimet, kuten kestävän matkailun edistäminen, matkailualan digitalisaation edistäminen, teemallinen kehittäminen ja suuralueyhteistyö. Näillä toimilla Visit Finland luotsaa Suomen matkailua kohti parempaa kilpailukykyä, kestävää ja vastuullista kansainvälistä kasvua. Katilla on yli 20 vuoden kokemus kansainvälisistä matkailun liikkeenjohdon ja kehittämisen tehtävistä. Hän on toiminut mm. hotellin johtajana, alueorganisaation johtajana, matkailuyrityksen kaupallisena johtajana ja toimitusjohtajana. Kati on myös hallitustyön ammattilainen ja tällä hetkellä mm. Kymenlaakson kauppakamarin hallituksen jäsen.

 

 

Tove Vesterbacka
Yyterin erityisasiantuntija | Porin kaupunki

Tove Vesterbackalla on vahva kokemus erityisesti kulttuuri-alan markkinointitehtävistä. Viimeiset 3,5 vuotta hän työskenteli Helsingissä Kulttuuri- ja vapaa-aikatoimialan markkinointipäällikkönä ja on nyt 25 vuoden jälkeen palannut synnyinkaupunkiinsa Poriin, kehittämään sen matkailun kärkikohdetta, Yyteriä. Valtaosa Yyterin lähes 400 000 kävijästä suuntaa alueelle kesäkaudella ja Vesterbackan tärkeimpiä tavoitteita onkin luoda alueesta yhä vetovoimaisempi, myös huippusesongin ulkopuolella.

 

 

 

Janne Kuusi
Keskustelun moderaattori

Janne Kuusi on käsikirjoittaja-toimittaja-copywriter sekä HAPPYMOOR HARBOURin Head of Scripts ja kokemusmuotoilija. Hän ollut kirjoittamassa ja kehittämässä useita tv-sarjoja kuten Villi kortti ja Hyvät ja huonot uutiset. Hän toimi aiemmin toimittajana yli kymmenen vuotta muun muassa Kauppalehdessä, Taloussanomissa, Nelosen talousuutisissa, MTV3:n talousuutisissa ja Metrossa.

Ajankohta

11.7. klo 11:00 - 11:45

Lokaatio

Isolinnankatu 21
Pori, 28100 Suomi