Happymoor Supermarsu pelastaa Itämeren kuvittaja Terese Bast latest 1200x675

Paula Norosen suositusta Supermarsu-kirjasarjasta on syntynyt jo elokuva, ja nyt siitä yhteistehdään kokemusformaatti. HAPPYMOORin Supermarsu pelastaa Itämeren -kokemusformaatti tarinallistaa yritysten ja yhteisöjen palveluita ja tuotteita osaksi samaa tarinaa Helsingissä ja parissa muussa kaupungissa. Näin asukkaille ja vierailijoille on luvassa täysin uudenlaisia elämyksiä lokakuussa 2021.

Kokemusformaatissa Itämeri on vaarassa aivan kuten Norosen kirjassa Supermarsu pelastaa silakat ja elokuvassa Supermarsu. Lapset ja heidän perheensä pääsevät seikkailuun, jossa he muuttuvat Supermarsuiksi ja pelastavat supervoimillaan Itämerta kaloineen päivineen. Supermarsu-kokemuksia on tarjolla esimerkiksi elämyskohteissa, ravintoloissa, hotelleissa, liikuntapaikoissa ja kauppakeskuksissa. Asiakas valitsee reittinsä varrelle mieleisensä kokemukset kokemusformaatin tarjonnasta.

Kokemusformaatit ovat HAPPYMOORin kehittämä sisältökonsepti. Kokemusformaatti yhdistää saman alueen yritysten ja yhteisöjen markkinoinnin, palvelut ja tuotteet ja palveluympäristön yhtenäiseksi tarinalliseksi kokonaisuudeksi. Kokemusformaatit tarjoavat ihmisille kestäviä kokemuksia kulutettavaksi mikroyleisöinä, esimerkiksi perheenä, yksin, pariskuntana, yksin tai muuna pienryhmänä turvallisesti. 

“Supermarsu pelastaa Itämeren on nk. Pink Label -kokemusformaatti, jossa kirjoina menestynyt, Paula Norosen luoma maailma ja hahmot viedään fyysisiin kohtaamiseen. Kokemusformaatissa on oma, itsenäinen stoori eli tarinallinen kehys, joka yhdistää kaikki kokemusformaatin tarjoamat palvelut ja tuotteet. Asiakkaat voivat valita kokemusformaatin tarjonnasta haluamansa kokemukset, sillä ne toimivat myös itsenäisinä elämyksinä“,  kertoo HAPPYMOORin Head of Scripts, kokemusmuotoilija Janne Metso.

 Kokemusformaattituotantoon osallistuvat yritykset ja yhteisöt jakavat tuotekehityksen, markkinoinnin, myynnin ja tuotannon resursseja. Tuotantoa edistetään yhteistekemisen alustassa HAPPYMOOR HARBOURissa eli Satamassa. Sataman yhteistekemistä koordinoi ja kokemusformaattituotannon eri vaiheisiin arvoa tuottavat luovan alan ja liiketoiminnan kehittämisen yrittävistä ammattilaisista koostuva Miehistö-osaajaverkosto.

“Yhteistekemisen avulla luovan ja tapahtuma-alan, kulttuurin, matkailun, kaupan ja palvelualan yritykset ja yhteisöt, joita korona on ankarimmin kurittanut,  jakavat uuden tarjonnan ja kysynnän luonnin panostuksia ja riskiä. Samalla kokemusformaatti synnyttää tuotantoon osallistuville yrityksille ja yhteisöille uusia tulovirtoja, kasvattaa asiakkaiden keskiostosta, tuo uusia asiakkaita ja uusintakäyntejä.”, sanoo HAPPYMOORin toimitusjohtaja ja vastaava tuottaja Jannika Joutsenniemi. 

 Sataman Helsingin verkostoon kuuluu jo yli 30 yritystä ja yhteisöä, mukaan lukien elämyskohteita, museoita, hotelli- ja ravintolaketjuja, kulttuuri- ja kaupan alan toimijoita. Supermarsu pelastaa maailman -kokemusformaatti laajentaa Sataman yhteistekemisen useampaan kaupunkiin. 

LISÄTIEDOT
Jannika Joutsenniemi
Vastaava tuottaja | HAPPYMOOR
040 7003 202
jannika@happymoor.com 

HAPPYMOOR rakentaa yrittäjävetoista yhteistekemisen alustaa ja yritysekosysteemiä HAPPYMOOR HARBOURia, jossa yritykset, yhteisöt ja kaupungit jakavat tekemistä ja resursseja kestävämmän liiketoiminnan ja merkityksellisempien asiakasreittien luomiseksi.