Supermarsu ja Pidä Saaristo Siistinä Ry pelastamaan yhdessä Itämerta

Supermarsu-kokemusformaatti ja Pidä saaristo siistinä ry lyövät hynttyyt yhteen Itämeren pelastustalkoissa. Samalla tuetaan Pidä Saaristo Siistinä ry:n työtä Itämeren ja Suomen vesistöjen hyväksi. Paula Norosen suosittuihin lastenkirjoihin perustuva Supermarsu pelastaa Itämeren -kokemusformaatti yhdistää paikallisten yritysten ja yhteisöjen palveluita ja tuotteita osaksi samaa tarinaa Helsingissä ja Turussa. Samalla tuetaan Pidä Saaristo Siistinä ry:n työtä Itämeren hyväksi.

 

Supermarsu pelastaa Itämeren -kokemusformaatin toteuttaa HAPPYMOOR HARBOUR -yritysverkosto. Tarinassa Itämeri on vaarassa aivan kuten Norosen kirjassa Supermarsu pelastaa silakat ja elokuvassa Supermarsu. Lapset ja heidän perheensä pääsevät seikkailuun, jossa he muuttuvat Supermarsuiksi ja pelastavat supervoimillaan Itämerta kaloineen päivineen. Supermarsu-kokemuksia on tarjolla esimerkiksi elämyskohteissa, ravintoloissa, hotelleissa, liikuntapaikoissa ja kauppakeskuksissa. Asiakas valitsee reittinsä varrelle mieleisensä kokemukset kokemusformaatin tarjonnasta.

– Kumppanuus Happymoor Harbourin kanssa on loistava juttu. Sillä edistetään laajemminkin ekologisesti kestävää kasvuliiketoimintaa. Kokemusformaatissa myös pienillä yrityksillä on mahdollisuus päästä Itämeren pelastustalkoisiin. Hienoa saada myös kumppaniksi Supermarsun kaltainen lasten suosikki. Supermarsu-kirjat ja elokuva ovat jo aiemmin hienosti avanneet Itämeren suojelun tärkeyttä lapsille, sanoo Pidä Saaristo Siistinä ry:n toiminnanjohtaja Aija Kaski.

Pidä saaristo siistinä ry taistelee Itämeren rehevöitymistä, kemikalisoitumista ja roskaantumista vastaan. Sen Roope-palvelut kuten jätepisteet, kuivakäymälät ja astianpesupaikat auttavat veneilijöitä seilaamaan kestävämmin. Siisti Biitsi -ohjelma koordinoi rantojen siivoamista ja jakaa valistusta esimerkiksi kouluissa. Muovista mahanpuruja -viestintäkampanjassa kaupunkien kaivonkansia merkitään värikkäillä tarroilla, jotta tietoisuus roskien lähteistä lisääntyisi ja roskaaminen vähenisi.

– Supermarsu pelastaa Itämeren sopii arvoihimme kuin roska roskikseen. Kokemusformaatissa pääsemme yhdessä nyt laajentamaan vaikuttavuutta elämysten kautta, sanoo Kaski.

– Supermarsu pelastaa Itämeren -kokemusformaatin elämyksissä lapset pääsevät aidosti suojelemaan Itämerta, sillä jokaisesta elämyksestä sen tuottava yritysverkostomme jäsen tekee lahjoituksen Pidä Saaristo Siistinä ry:n Itämeren hyväksi tekemään työhön. Kokemusformaatin elämykset tuotetaan pääsääntöisesti ihmisille tilauksesta. Näin ehkäistään turhaa luonnonvarojen kuluttamista, sanoo Happymoorin toimitusjohtaja ja kokemusformaatin vastaava tuottaja Jannika Joutsenniemi.

Kokemusformaatit ovat Happymoorin kehittämä sisältökonsepti. Kokemusformaattituotantoon osallistuvat yritykset ja yhteisöt jakavat tuotekehityksen, markkinoinnin, myynnin ja tuotannon resursseja. Tuotantoa edistetään yhteistekemisen alustassa Happymoor Harbourissa eli Satamassa. Sataman yhteistekemistä koordinoi ja kokemusformaattituotannon eri vaiheisiin arvoa tuottavat luovan alan ja liiketoiminnan kehittämisen yrittävistä ammattilaisista koostuva Miehistön osaajat. Sataman kasvavaan yritysverkostoon on jo liittynyt 30 yritystä ja yhteisöä: elämyskohteita, museoita, hotelleja, ravintoloita sekä vapaa-ajan, kulttuuri- ja kaupan alan toimijoita. Supermarsu pelastaa Itämeren -kokemusformaatti on saanut Helsingin kaupungin kulttuuriavustusta sekä AVEKin CreaDemo-rahoitusta. Turun alueellisen tekemisen kumppanina on Turku Business Region.

Lisätiedot
Jannika Joutsenniemi | toimitusjohtaja, HAPPYMOOR  | 040 700 3202 jannika@happymoor.com
Mediapankki Supermarsu pelastaa Itämeren -kokemusformaatti

Aija Kaski | toiminnanjohtaja, Pidä Saaristo Siistinä ry. | 040 528 7145 aija.kaski@pssry.fi

HAPPYMOOR HARBOUR eli Satama on yrittäjävetoinen yhteistekemisen alustaa ja liiketoimintaekosysteemiä. Satamassa yhteisteemme uuden sukupolven kokemuksia, bisnestä ja duunia. Yritysverkoston yritykset, yhteisöt ja kaupungit jakavat tekemistä ja resursseja kestävämmän liiketoiminnan ja merkityksellisempien asiakasreittien luomiseksi. Onnellistamme yhdessä kaupunkeja ja alueita kestävästi.

Pidä Saaristo Siistinä ry on kaikkien vesilläliikkujien valtakunnallinen ympäristöjärjestö. Yhdistys on toiminut puhtaamman saaristo- ja järviluonnon puolesta jo vuodesta 1969.