Kuka olet?
Thomas Freundlich, Kotkassa asuva videokuvaaja ja -tuottaja, viestinnän ja esittävien taiteiden moniottelija.

Millainen kokemus sinulla on?
Alkuperäinen työtaustani ja koulutukseni on tanssija-koreografina, josta olen viimeisen 5-10 vuoden aikana siirtynyt yhä enemmän kuvantamisen pariin. Tällä hetkellä teen erityisesti liikkuvan kuvan tuotantoa esittävän taiteen kentällä sekä lyhytelokuva- ja dokumenttituotantoja. Lisäksi on tullut puuhattua paljonkin erilaisissa viestintäkentän tehtävissä yrityspuolellakin.

Mitkä on sinun erityisosaamisalueitasi?
Videotuotannoissa erityisalaani on ollut liikkeen kuvaaminen sen eri muodoissa. Tanssitausta on antanut tähän hyvät eväät ja on ollut kiva pystyä hyödyntämään taidepuolen kokemusta yritysmaailmassa – ja toisin päin. Natiivi suomi-englanti kielitausta on tehnyt helpoksi toimia kansainvälisissä työryhmissä ja projekteissa.

Mitkä piirteet kuvaavat sinua?
Luotettava, rauhallinen, täsmällinen. Kai ihmisillä on yleensä ollut mukavaa tehdä kanssani yhteistyötä.

Kuinka kauan olet ollut yrittäjä?
Oikeastaan koko aikuisikäni. Viitisentoista vuotta sitten kokeilin säännöllistä päivätyötä jonkin aikaa. Ihan kivaa mutta ei ollut se oma juttuni.

Mitkä ovat sinun suurimpia saavutuksia työelämässä?
Vaikea listata mitään yksittäistä suurta voittoa, ja toisaalta työskentelyn luonteeseen myös kuuluu jatkuva oppiminen, eli ei sitä koskaan varmaan tule sellainen olo että jes, nyt tämä osataan täydellisesti ja ollaan ihan mestareita. Ehkä leffapuolella on ollut hienoa se, miten hyvin tietyt projektit ovat pärjänneet maailmalla, esim. Cold Storage -niminen lyhytelokuvani on viimeiset kolme vuotta ollut eniten kansainvälisillä festivaaleilla esitetty suomalainen elokuva. Jotenkin uskomatonta, mutta tavallaan mageeta, pakko se on uskoa, kun tilastot näkee.

Mitä tuot HAPPYMOOR HARBOURiin?
Hyvää tekemisen meininkiä, ehkä hieman taiteellista silmää, positiivista can do -asennetta.

Mikä on mottosi?
Grace under pressure.

 

Sataman toimintaa fasilitoi ja siihen arvoa tuottaa kasvava luovan alan ja liiketoiminnan kehittämisen yrittävistä ammattilaisista koostuva osaajayhteisö HAPPYMOOR Crew. HAPPYMOOR Messissä -sarja esittelee Miehistömme jäseniä.