Viime viikonloppuna lähdimme koko perheen voimin tähystämään hylkeitä Falsterbon luonnonsuojelualueelle Malmön ulkopuolelle. Alue on auki yleisölle vain marraskuun alusta tammikuun loppuun; muun aikaa hylkeet saavat elää rauhassa omalla niemenkärjellään. Sää oli aurinkoinen, joten vierailijoita, niin paikallisia kuin matkailijoita oli paikalla sadoittain. Aluetta on selkeästi markkinoitu aktiivisesti paikallisissa lehdissä ja myös matkailuoppaissa.

Paras tapa nähdä eläimet on kävellä koko noin neljän kilometrin matka niemenkärkeen ja istahtaa syömään eväitä kiikarit kaulassa ja tähystää merta. Joskus harvoin hylkeet ovat kerääntyneet rannalla, mutta useimmiten hylkeiden bongaaminen vaatii kärsivällisyyttä. Varustuksena on hyvä olla lämpimät vaatteet, kumisaappaat, eväät, kiikarit, kamera ja istuinalusta.
[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://harbour.happymoor.com/wp-content/uploads/2020/01/IMG_20200119_135601503.jpg” _builder_version=”3.26.7″][/et_pb_image][et_pb_text admin_label=”Teksti” _builder_version=”3.26.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Kävellessämme kohti niemenkärkeä katselin ihmisten vaatetusta ja mietin, että heillä ei ollut hajuakaan mihin olivat tulleet. Kuuntelin myös kommentteja eri kielillä siitä, että ei täällä mitään hylkeitä ole, mutta onneksi sää on hieno. Tästä tuli mieleen, miten huonosti luontokohteita kokemusmuoitoillaan. Nyt en tarkoita, että luonnonsuojelualue kyltitettäisiin ja täytettäisiin rihkamakojuilla, vaan että kävijöitä valmistettaisiin elämykseen ja tarjottaisiin myös palveluita, joilla elämys paranee ja ehkä vielä muistettaisiin jälkeenpäin ja kerrottaisiin muille onnistuneesta kokemuksesta.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.26.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]Falsterbossa ei ollut mitään muuta tietoa alueesta paitsi kyltti, joka kertoo koska alueelle saa mennä. Elämys olisi helppo kokemusmuotoilla ainakin osaksi. Ennen aluetta voisi hyvin olla kahvila ja infopiste, jossa voisi tutustua alueeseen ja saada vinkit siitä miten hylkeitä parhaiten näkee. Infopisteessä voitaisiin vuokrata kumisaappaita, kiikareita ja muita varusteita. Kahvilasta voisi myös ostaa mukaan eväspussin. Tarjolla voisi olla myös luonto-opas-palveluita  ja myynnissä hyviä kuvia hylkeistä. Tämän ei pitäisi olla mahdotonta, koska alueella on jo valmiiksi kunnan omistama majakkamuseo, jossa on jo kahvilatoimintaa kesäisin. Palvelut voisivat myös olla saatavilla verkossa, jotta retkeä olisi helpompi suunnitella. Paikalliset yritykset voisivat yhteiskehittää kunnan kanssa koko asiakasreitin vaihe vaiheelta, jotta kävijät tuntisivat, että heidät on huomioitu sekä ennen, jälkeen ja itse kokemuksen aikana.
[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://harbour.happymoor.com/wp-content/uploads/2020/01/falsterbro3.jpg” _builder_version=”3.26.7″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”3.26.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]Luontoelämyksiin liittyy paljon ennalta arvaamattomia tekijöitä, jotka voivat suurestivaikuttaa kokemukseen. Näitä ovat esimerkiksi säämuutokset, jotka tekevät jokaisesta luontoretkestä ennalta-arvaamattoman. Ennustamattomuudesta huolimatta, kokemusmuotoilua tarvitaan myös luontoelämysten rakentamiseen. Tuotteiden avulla asiakas tietää, mitä hän on saamassa ja mitä tuote häneltä edellyttää. Kokemusmuotoilun avulla myös varmistetaan asiakastyytyväisyys ja laatu. Nyt monet hienot luontokohteet, kuten Falsterbo jättävät kävijät oman onnensa nojaan arvuuttelemaan mitä paikan päällä tulisi tehdä, jolloin itse elämys kärsii.

Aina välillä kävijöitä kohtaa tämä näky. Tämä tosin vanhempi kuva aikaisemmalta retkeltä.