Seitsemän kisarastin reitillä pakopelien jännitys kohtaa seikkailuradan hauskuuden. Jokaisessa tehtävässä tiiminjäsenillä on oma roolinsa, eikä niistä suoriuduta sooloillen vaan yhteistyöllä. Tiimit joutuvat muun muassa keplottelemaan itsensä ulos vanhan Pikkukarhulinnan kaltereiden takaa. 

– Kisareitti kehittää tiimityössä tärkeitä asioita kuten luottamusta, kommunikaatiota ja yhteistyötaitoja. Kisareitti testaa, onko tiimisi vahva kuin visentti, nopea kuin kulaani ja nokkela kuin korppi, tiivistää ZOOATHLONin vastaava tuottaja Jannika Joutsenniemi.

ZOOATHLONissa kahdeksan hengen joukkueet kiertävät kisaoppaan johdolla. Reitti vie upeisiin paikkoihin, joissa tavallisella Korkeasaaren-reissulla ei tule käytyä. Matkalle osuvat muun muassa näkötorni ja jääkarhulinna.  

Jokaisella rastilla on oma nimikkoeläin, jolle tyypillisiä ominaisuuksia rasti vaatii. Esimerkiksi maailman parhaan pituushyppääjän lumileopardin rastilla tiimin täytyy keksiä, miten yhteistyöllä leiskautetaan yhtä pitkä loikka. Aivolihaksen ohella rastit liikuttavat koko vartaloa ja kutkuttavat nauruhermoja.       

– Oma suosikkini on partakorppikotkan rasti. Korppikotkanpesän korkeuksista avautuu upeat maisemat, mutta näetkö sieltä kartan, jonka avulla sinun on viestittävä tiimillesi, miten selviytyä Kissalaakson labyrintista, ZOOATHLONin Head of Script Janne Metso maalailee.

Tiimikisan maalissa tiimit nauttivat maailman ympäri kuljettavan menuun Korkeasaareen nousevassa kisäkylässä.

Tiimihengen suojelemisen lisäksi ZOOATHLON kerää varoja uhanalaisten lajien suojeluun. Suojelukohteita ovat amurintiikerin ja -leopardin ja lumileopardi suojelu niiden elinalueilla sekä Korkeasaaren Villieläinsairaala. Jokaisen tiimin osallistumismaksusta lahjoitetaan 100 euroa tiimin valitsemalle suojelukohteelle.

ZOOATHLON käydään Korkeasaaressa 2. toukokuuta – 17. kesäkuuta. Lähtöjä on 1-2 päivässä ja kuhunkin lähtöön mahtuu enintään kahdeksan joukkuetta. Kisareittiin voi tutustua osoitteessa https://happymoor.biz/zooathlon/kisareitti/

Lue lisää

ZOOATHLON on Happymoor Harbour -yritysverkoston yhteistuotanto. Se on yhteistekemisen alusta ja verkosto, joka yhdistää yritykset ja yhteisöt jakamaan tekemistä ja resursseja uuden sukupolven matkojen ja personoitavien kokemusten yhteistekemiseksi asiakkaille. 

Korkeasaaren eläintarhan säätiö sr on yleishyödyllinen yhteisö, jonka tehtävä on lajien ja luonnon monimuotoisuuden suojelu. Korkeasaari on osallistunut kansainvälisiin suojeluprojekteihin jo 1920-luvusta lähtien, lajiensuojelua luonnossa tukevaa varainkeruuta Korkeasaaressa on tehty 1990-luvulta alkaen. Korkeasaari.fi