Jakamistalous on tähän asti tarkoittanut esimerkiksi yhteiskäyttöautoja sekä majoitus- ja ruoan kotiinkuljetuspalveluita.

Jakamistalous 2.0 tarkoittaa entistä enemmän jakamista. Yritykset ja kaupungit jakavat tavaroiden ja alustan lisäksi myös tekemistä. Jakamistalouden evoluutioversiossa avainsana on yhteistekeminen.

Alusta yhdistää yritykset tekemään palveluita taloudellisesti ja ekologisesti kestävästi. Yhteistekemisessä yritykset jakavat palveluiden tuotekehityksen, markkinoinnin, myynnin ja tuotannon resursseja. Kaupunki toimii esimerkiksi mahdollistajana ja osallistujana, mutta toiminta on yritysvetoista. Näin syntyy parempia palveluita ja tuotteita.

SuomiAreenassa keskustelun aiheina ovat muun muassa kestävä kasvu, alueellisen yhteistekemisen tarjoamat mahdollisuudet, toimialarajat ylittävät ekosysteemit, kaupunkien rooli vetovoiman ja elinvoiman kehittämisessä sekä uudenlaiset arvontuoton mallit.

Keskustelijoina ovat HAPPYMOOR HARBOURin perustaja Jannika Joutsenniemi, SuperParkin maajohtaja Kirsi Ojakoski, Visit Finlandin kehitysjohtaja Kati Paasi sekä Etlan tutkimusjohtaja Tero Kuusi. Keskustelua johtaa Janne Metso.

Keskustelun järjestää HAPPYMOOR HARBOUR, joka kokoaa yritykset ja kaupungit alustalleen yhteistekemään parempia elämyksiä kaupunkien asukkaille ja vierailijoille.

– Resurssien jakaminen säästää aikaa ja rahaa sekä synnyttää parempia palveluita. Yhteistekeminen tuo yrityksille uusia tulovirtoja ja ihmisille uusia elämyksiä. Samalla se lisää kaupunkien elinvoimaa, vetovoimaa ja viihtyisyyttä. Kaikki siis voittavat, kertoo Jannika Joutsenniemi.

Jakamistalous 2.0:ssä alustayhtiön toiminta perustuu arvon kaappaamisen sijaan arvon jakamiseen. Se ei ole vain tulevaisuuden visio vaan vallankumouksellisesta tavasta tehdä bisnestä ja duunia on jo olemassa esimerkkejä. HAPPYMOOR HARBOUR -yritysverkoston yhteistekemisen tuotoksena on syntynyt muun muassa Supermarsu pelastaa Itämeren -kokemusformaatti, jonka yritykset rakensivat yhdessä Paula Norosen luoman, suositun Supermarsu-lastenkulttuuribrändin ympärille.

Näin kaikki voittavat – Jakamistalous 2.0 luo onnellisempia kaupunkeja, yrityksiä ja ihmisiä -keskustelu järjestetään SuomiAreenassa Porissa Asiantuntijakeskus BEPOPissa (Isolinnankatu 21) maanantaina 11.7. klo 11.00-11.45. Katso lisätiedot keskustelusta! Katso SuomiAreenan ohjelma!